45–46 грн/кг наступного тижня — такі закупівельні ціни на живих свиней прогнозують переробники на 24–30 серпня 2020 року

20 августа 2020 в 16:30

2643

45–46 грн/кг наступного тижня — такі закупівельні ціни на живих свиней прогнозують переробники на 24–30 серпня 2020 року

Аналітичний відділ Асоціації “М’ясної галузі” повідомив прогноз закупівельних цін на 24–30 серпня 2020 року: 45–46 грн/кг на свиней живою вагою, — йдеться у повідомленні прес-служби Асоціації.


Із завершенням святкових вихідних попит на свинину знизиться, а з ним — і прогнозні ціни на живець свиней. Збільшення виробництва курятини в Україні і втрата нею частини запланованого експорту призвели до відчутного зниження цін на цей вид м’яса та його активного просування на ринку через нові формати реалізації і розширення продуктового асортименту, що додатково впливає на попит на свинину. Пропозиція живця свиней на ринку, за оцінками операторів, є достатньою.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні певною мірою різняться за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.

Упродовж останніх тижнів ціни в країнах Євросоюзу стабілізувалися. Найбільший м’ясопереробний комбінат Німеччини у м. Реда-Віденбрюк нарешті відновив експорт до Китаю. Саме через зупинку цього заводу утворились наймасштабніші в ЄС затримки у ланцюгу виробництва свинини, що призвели до тимчасового збільшення оптимальної забійної ваги свиней на 7 кг. Враховуючи нові стандарти організації виробничого процесу, потужність забою на заводі впала з 25 тисяч до 17 тисяч свиней на добу. Низка інших великих заводів в Нідерландах, Данії та Бельгії досі не повернулись до нормальної роботи.

Перед підприємствами м’ясної індустрії стоять, які неможливо вирішувати поодинці: захист інтересів українського виробника, затвердження стандартів виробництва та реалізації продукції, розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків збуту тощо. Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до співпраці м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитися до прогресивних змін на ринку. Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній — на сайті.

Як ми повідомляли раніше, Асоціація “М’ясної галузі” започаткувала безпрецедентну Програму розвитку м’ясної індустрії України “Нове свинарство 2025”. Вона реалізується у партнерстві із Центром підвищення ефективності в тваринництві та сприятиме швидкому досягненню результатів у зниженні собівартості та виході України на конкурентний з основними країнами-експортерами свинини рівень ефективності вирощування свиней.

Приєднатися до Програми можна за посиланням.

Заметили ошибку? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.

AgriGeek

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам:

bn

Вверх