Проект Organic Portal переміг на Всеукраїнському хакатоні агроінновацій 2018

7 марта 2018 в 14:03

2611

23-25 лютого 2018 року у Києві відбувся четвертий Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій 2018, організований Асоціацією AgTech Ukraine за підтримки Міністерства Аграрної Політики та Продовольства України у співпраці з iHUB.


До фінальних презентацій дійшло 11 проектів, також мали можливість продемонструвати свій прогрес 3 команди учасників попередніх хакатонів: Fractal, Green Maker (Смарагдовий Ліс) та Визначник захворювань рослин.

Цього року був запущений новий формат участі в хакатоні для компаній AgTech Challenge, за умовами якого компанія Agro KMR надала на розгляд учасників три челенджі. Обговорення формату з іншими компаніями у результаті привело до серії домовленостей про індивідуальну співпрацю щодо вирішення конкретних завдань.

Також у рамках хакатону було оголошено про співпрацю між AgTech Ukrainee та французькою компанією Valeur-Tech. У рамках співпраці планується запуск програми обміну для технологічних проектів у галузі AgTech між Україною та Францією.

Хто переміг?

Переможцями стали розробники проекту Organic Portal. Команда отримала сертифікат на 25 000 грн. для подальшого розвитку. Суть проекту у створенні геопорталу по пошуку ділянок для потреб органічного виробництва та подальшої консалтингової підтримки від експертів відповідно до грунтово-кліматичних параметрів.

Organic Portal

Друге місце розділили проекти Rest & Buy та StopAgriLoss. Обидві команди отримали сертифікати на 10 000 грн. Rest & Buy — проект аналітичного маркетплейсу для експорту та реалiзації нішевих культур. StopAgriLoss — проект використання наномаркерів для ідентифікації походження засобів захисту рослин та інших рідких агрохімікатів для контролю внесення та запобігання контрафакту.

Rest & Buy та StopAgriLoss

Третє місце посів проект ChesnoQ — платформа споживацького контролю якості сільськогосподарської продукції малих локальних виробників. Команда отримала сертифікати на 5 000 грн.

Переможцем у номінації готових проектів став додаток для моніторингу цін на агропродукцію FreshBot, який дозволяє моніторити більш ніж 900 джерел по всьому світу щодня зі швидким відстежуванням найменших коливань. Протягом року проект отримуватиме маркетингову підтримку від AgTech Ukraine.

Спеціальну відзнаку від членів журі отримала команда Shadow Squad, яка запропонувала проекти Plant Helper та VCoA. Молоді хлопці завоювали симпатію суддів і тепер мають запрошення долучитися до кількох ініціатив.

Які були ще проекти?

АгроПлатформа — платформа універсальних обмінних API для створення програмних продуктів на основі обробки найпоширеніших у агросекторі типів та форматів даних.

AgroCRM — програмний продукт для управління земельним банком на базі системи 1С.

AgroElf — концепція універсальної системи токенізації агроактивів для залучення капітальних інвестицій та оборотних коштів. Bjilnyk — унікальний модульний вулик із запатентованими технологіями.

Які були ще проекти?

До складу журі цього року увійшли Ольга Трофімцева (Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції), Віктор Галкін (маркетинговий менеджер проекту Seedcare компанії Syngenta Україна), Clément Coussens (керівник агрокомпанії з французькими інвестиціями Agro KMR), Pierre Poullain (керівник французької компанії Valeur-Tech), Інна Метелєва (регіональний директор британської інвестиційної групи Charter House в Україні), Сергій Тихонов (програмний директор ІТ-компанії Program-Ace) та Юрій Петрук (голова правління Асоціації AgTech Ukraine).

Запис відеотрансляції можна переглянути тут.

Заметили ошибку? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.


AgriGeek

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам:

bn

Вверх